Hyvä tietää vaihdevuosista

Enjoying,New,Day.,Beautiful,Happy,Mature,Woman,Stretching,Body,And

Vaihdevuosissa ikävää on se, että et tiedä, kuinka kauan ne kestävät, kuinka kovaa ne iskevät tai mitä joudut kokemaan, kun ne alkavat. Voit kuitenkin yrittää valmistautua ja lukea 10 tärkeää asiaa, jotka sinun on hyvä tietää vaihdevuosista.

10 asiaa, jotka sinun on hyvä tietää vaihdevuosista:

 1. Vaihdevuodet koskettavat KAIKKIA naisia, ja ne alkavat keskimäärin 45-55 vuoden iässä. Keskimäärin vaihdevuodet alkavat 52-vuotiaina.
  Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vaihdevuodet eivät voisi tulla joko aikaisemmin tai myöhemmin.

 2. Vaihdevuodet eivät koske vain naisia. Iän myötä miehillä mieshormoni, testosteroni, vähenee, mikä voi aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa aiheuttaen miehille naisten vaihdevuosien kaltaisia haasteita. Miehillä voi esiintyä kuumia aaltoja ja painonnousua. Miesten kohdalla puhutaan andropaussissa, kun taas naisilla menopaussista.

 3. Vaihdevuodet kestävät yleensä 5-10 vuotta. Ajanjakso vaihtelee yksilöstä riippuen. Joillakin vaihdevuodet kestävät muutaman vuoden, toisilla voi kestää jopa 10 vuotta. Muista, että kyseessä on ohimenevä ajanjakso.

 4. Vaihdevuodet johtuvat siitä, että hormonitasapaino on sekaisin. Yleensä ensimmäiset merkit ovat epäsäännölliset kuukautiset.
  Munasolujen määrä vähenee ja munasarjojen hormonituotanto loppuu, ja naisen lisääntymiskyky lakkaa.

 5. Kaikki eivät koe vaihdevuosille tyypillisiä epämukavia oireita. Jotkut selviävät vaihdevuosista helposti, huomaamatta mitään muutoksia.
  Valitettavasti jotkut joutuvat elämään ajanjakson ikävien oireiden kanssa.

 6. Vaihdevuodet näkyvät myös ihossa ja tuntuvat nivelissä ja lihaksissa. Iho menettää kimmoisuuttaan, ja nivelissä voi tuntua arkuutta.

 7. Yleisimmin tunnetut oireet ovat kuumat aallot, yöhikoilu, uniongelmat, limakalvojen kuivuminen, väsymys, seksuaalinen haluttomuus ja mielialan vaihtelut.

 8. Perintötekijöillä on merkitystä siihen, milloin vaihdevuodet alkavat ja kuinka vaikeita oireet ovat.
  Kysy siis äidiltäsi miten hän selvisi vaihdevuosista ja millaisia oireita hänellä oli.

 9. Ylipaino ja liikkumattomuus voivat pahentaa vaihdevuosioireita. Jos olet ylipainoinen, etkä harrasta liikuntaa, voisi olla hyvä aika muuttaa elämäntapojasi.

 10. Jopa 75 % naisista kokee kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana. Toiset voimakkaammin kuin toiset. Ruokavalioon kannattaa myös kiinnittää huomiota.
  Ravintolisien avulla voi myös saada helpotusta.  Puna-apila edistää rauhallisia ja miellyttäviä vaihdevuosia. Se lievittää vaihdevuosien hikoilua, ja auttaa
  levottomuuteen ja ärtyneisyyteen, jota voi esiintyä vaihdevuosien aikana.

kokeile Chello Forte

CHELLO FORTE HELPOTTAA VAIHDEVUOSIEN HIKOILUA JA KUUMIA AALTOJA

Chello Forten puna-apila hillitsee hikoilua ja kuumia aaltoja sekä vähentää levottomuutta ja ärtyneisyyttä. Salvia ylläpitää hormonitasapainoa sekä vahvistaa hiuksia, silloin kun hiustenlähtöön liittyy hormonaalista epätasapainoa. 

Chelloon on lisätty B6-vitamiinia säätelemään hormonitoimintaa sekä vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä soijauutetta, joka yhdessä puna-apilan kanssa sisältää isoflavoniksi kutsuttua kasviyhdistettä. Tuote on valmistettu ilman eläinperäisiä ainesosia eli tuote on vegaaninen.

Lue lisää Chello-tuoteperheestä täältä

Vaihdevuodet
Vähentää väsymystä ja uupumusta
Vähentää hikoilua
Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.