Natulaxista apua laiskalle suolelle ja hitaalle ruoansulatukselle

Young blonde sportswoman wearing sportswear with hands on stomach at the city.

Mezinan Natulax on tuote, joka on tarkoitettu henkilöille, joilla on hidas vatsan toiminta. Natulax sisältää sikuri-inuliinia, joka edistää suolen normaalia toimintaa lisäämällä ulostustiheyttä.

Inuliini on luonnollinen aine, jota esiintyy kasveissa, kuten sikurin juuressa. Inuliini lisää positiivisten bifidobakteerien määrää paksusuolessa. Kun suoli toimii normaalisti, suolen liike eli peristaltiikka edistää ulosteen liikettä suolistossa ja vatsan toimii kunnolla.

Mitä inuliini on?

Inuliinia saadaan kasveista, kuten sikurin juuresta, josta myös Natulaxin inuliini on peräisin. Inuliini toimii paksusuolessa, jossa suolistobakteerit pilkkovat sen. Näin se auttaa lisäämään hyvien bakteerien määrää suolistossa.

On tärkeää, että hyvien bakteerien määrää suolistossa lisätään ja ylläpidetään. Suolistossa on noin 500 eri bakteerilajia. Inuliini auttaa edistämään hyvien bakteerien muodostumista ja vaikeuttaa huonojen bakteerien elinolosuhteita.

Miten ruoansulatus toimii?

Ihmisen elämä ja hyvinvointi on riippuvainen ravintoaineista, joita saamme säännöllisesti ruoasta ja juomasta. Hyvinvointi on myös sidoksissa siihen, että pystymme poistamaan elimistöstä kaiken ylimääräisen ilman ongelmia. Tutustu ruoansulatusta edistäviin tuotteisiimme täältä.

Ruoka pilkkoutuu ja hajoaa 9-metrisellä matkallaan ruoansulatuskanavan läpi monenlaisten entsyymien avulla. Kanavan tehtävä on pilkkoa ravinnon hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat riittävän pieniksi molekyyleiksi imeytymistä varten.

Ohutsuolessa ravintoaineet imeytyvät, ja suurin osa nesteestä imeytyy takaisin kehoon. Paksusuolesta imeytyy lähinnä suoloja ja vettä, jota tulee vain noin 1,5 litraa vuorokaudessa. Noin kahdeksan tunnin kuluttua aterioinnista sulamaton aines ja osa suolistobakteereista on kertynyt paksusuoleen ja poistuu elimistöstä ulosteena.

Tehokas ruoansulatus on tärkeää

Ruoan kulkeutumisnopeus on yksilöllistä, ja yleensä miehillä se on nopeampi kuin naisilla. Aika syömisestä massan kulkeutumisesta paksusuoleen on yleensä 6-8 tuntia, mutta kulkeutumisnopeus paksusuolessa vaihtelee huomattavasti. Joillakin se voi kestää useita päiviä, ja koska paksusuoli imee jatkuvasti nestettä suolen sisällöstä, liian hidas kulku voi johtaa kuiviin ja kokkareisiin ulosteisiin ja tunnetusti suolen laiskistumiseen.

Katso vatsa- ja ruoansulatustuotteemme täältä.

Parasta olisi, että ruoansulatus toimisi tehokkaasti, sillä suolistossa voi syntyä myös ei-toivottuja aineita, varsinkin jos ruoka etenee liian hitaasti. Aina ei voi ajatella pelkästään vessassa käyntien määrää, se ei välttämättä kerro, kuinka pitkään ruoka kulkee elimistössä. Normaali ulostamistiheys on muutaman kerran päivässä tai kerran kolmessa päivässä.

Kuitupitoinen ruokavalio ja liikunta voivat edistää suolen toimintaa. Inuliini on kuitua, joka edistää luonnollista suolistoflooraa ja se sitoo itseensä nestettä, jolloin suolen sisältö pysyy pehmeämpänä ja tekee ulostamisesta helpompaa.

Ruoansulatus
Suolen toiminta
Laiskalle suolelle

Näin käytät Natulaxia?

Natulax on hienojakoinen jauhe, joka maistuu lievästi makealle. Natulax voidaan sekoittaa veteen tai ripoitella aamiaistuotteisiin, kuten jogurttiin.

Ei aiheuta mitään sivumakua.

Päiväannos: 12 g (20 ml), vastaa noin yhtä isoa ruokalusikallista.

Lue lisää Natulax – laiskalle suolelle

Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.