Liiketoimintamalli

MEZINAN LIIKETOIMINTAMALLI

Mezina on nykyaikaisten johtamisperiaatteiden ohjaama yritys, jonka perhekeskeinen työympäristö kannustaa luovuuteen ja huippuosaamiseen. Yksinkertaisuus on avainasemassa Mezinan työskentelyssä. Keskitymme olennaiseen ja etsimme aina uusia tapoja kehittää ja tehdä asioita paremmin.

Liiketoimintastrategiamme hyödyntää ainutlaatuista kykyämme kehittää omia innovatiivisia terveystuotteitamme markkinoilla ja siten kykyämme tarjota asiakkaillemme uusia tuotteita ja ratkaisuja suurella tehokkuudella vahvoissa brändipakkauksissa.

Tälle sivulle olemme koonneet koko liiketoimintamallimme, jotta sinä, yrityksen omistaja, voit tutustua kaikkeen strategiastamme, visiostamme ja missiostamme aina tuotekehitykseen ja Mezina A/S:n lainsäädäntöön.

STRATEGIA

Mezina kehittää ja markkinoi terveysvaikutteisia elintarvikkeita, lisäravinteita ja kasviperäisiä tuotteita, joiden tavoitteena on auttaa ihmisiä saavuttamaan parempaa terveyttä ja elämänlaatua. Vuodesta 1983 lähtien olemme työskennelleet tavoitteenamme tarjota markkinoiden parhaita tuotteita, jotka on kehitetty perinteisiä menetelmiä kunnioittaen ja kasviperäisiä ainesosia käyttäen, mutta tieteelliset oivallukset ja suuntaukset selkeästi huomioiden.

Pyrimme jatkuvasti laajentamaan valikoimaamme, ja pitkän aikavälin tavoitteena on kattaa laajalti yksilön terveyteen ja kauneuteen liittyviä tarpeita. Osana strategiaamme pyrimme varmistamaan, että valikoimamme ydin heijastaa aina arvojamme, kuten laatua, sekä pohjoismaista ja lisäarvoa tuottavaa profiiliamme.

Me Mezinassa uskomme, että tieteellisen kehityksen seuraaminen sekä markkinoinnin ja mainonnan hyödyntäminen ovat ehdottoman tärkeitä innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ja myynnin kannalta. Uskomme myös, että on tärkeää luoda läheiset ja pitkäaikaiset suhteet kaikkiin kumppaneihin. Siksi strategiaamme kuuluu myös maantieteellisen jakeluverkostomme laajentaminen, jotta voimme tehokkaasti tavoittaa enemmän asiakkaita jälleenmyyjiemme kautta.

Intohimo

Terveytesi on ollut intohimomme jo vuodesta 1983 lähtien. Niin kauan Mezina on ollut yksi Tanskan suurimmista terveystuotteiden toimittajista. Olemme siitä hyvin ylpeitä. Intohimomme on tarjota terveysvaikutteisia ravintolisiä ja kasviperäisiä tuotteita, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan parempaa terveyttä ja parempaa elämänlaatua. Ei yhtään vähempää.

Löydämme inspiraatiomme luonnosta, joka on täynnä taikaa. Luonto tarjoaa kauneimpia sieniä, marjoja ja kasveja, joista jokainen voi edistää parempaa ja harmonisempaa elämää. Tästä syystä meillä on perustavoitteena yhdenmukaistaa käsitys siitä, mitä alamme tuotteiden pitäisi pystyä tekemään ja millaista laatua niiden pitäisi olla.

Siksi valmistamme suurimman osan tuotteistamme itse, mutta teemme myös yhteistyötä ainutlaatuisia tuotteita valmistavien toimittajien kanssa. Tämä on lopulta paras lähtökohta – sekä kuluttajille että meille terveellisten elintarvikkeiden toimittajana.

Tavoite ja visio

Tehtävämme on tarjota maailmanluokan terveystuotteita ja ravintolisiä ihmisille kaikkialla maailmassa. Visiomme on olla yksi maailmanmarkkinoiden johtava valmistaja ja kehittäjä, jolla on omat toimistot ja ulkopuoliset jakelijat. Haluamme olla Mezinassa tunnettuja siitä, että tuotamme korkealaatuisia tuotteita ja brändejä, jotka voidaan helposti mukauttaa markkinoille.

Uskomme vakaasti, että menestyksen avain on siinä, että teemme elämästä parempaa ja helpompaa tuotteidemme avulla. Tämä koskee sekä loppukuluttajaa että jälleenmyyjäkumppaneitamme.

MEZINAN NYKYAIKAINEN TUOTEKEHITYS

Mezina rakentaa ja ylläpitää tietoa ja asiantuntemusta kasviperäisistä ainesosista ja niiden kyvystä tuoda elinvoimaa ihmisille. Se edellyttää tietysti jatkuvaa ajan hermolla pysymistä. Siksi me Mezinassa seuraamme jatkuvasti uutta tieteellistä tutkimusta ja käytämme tätä uutta tietoa innovatiivisten ravintolisien, terveystuotteiden ja luontaistuotteiden kehittämisessä.

Meille on aina ollut tärkeää tarjota asiakkaillemme uutta tietoa ja uusia ainesosia heti, kun alalla tapahtuu jotain uutta. Lisäksi valvomme tiukasti omassa tuotannossamme käyttämiemme raaka-aineiden ja muilta toimittajilta valitsemiemme tuotteiden laatua. Siksi työskentelemme vain sellaisten tuottajien kanssa, jotka asettavat korkean laadun etusijalle.

Mezina inspiroituu uusiin tuoteideoihin periaatteessa kolmesta näkökulmasta:

  1. Perinteinen tietämys kasvien vaikutuksista, joka monissa tapauksissa juontaa juurensa antiikin ja keskiajan ajoilta.
  2. Kuluttajatutkimus, jossa tunnistetaan uusia tarpeita, toiveita ja suuntauksia. Sen pohjalta suunnitellaan tuotteita, jotka vastaavat nykyajan kuluttajan tarpeita ja toiveita.
  3. Uudet tieteelliset tutkimukset yrteistä ja ravintoaineista, jotka voivat hyödyttää ihmisten terveyttä. 

AINUTLAATUISIA NÄKEMYKSIÄ RAVINTOLISÄTEOLLISUUDESTA

Mezina hankkii raaka-aineet tuottajilta, jotka ovat osoittaneet halukkuutensa ja kykynsä noudattaa kaikkia EU:n laatu- ja puhtausmääräyksiä. Kolmen viime vuosikymmenen aikana olemme luoneet suhteet lukuisiin tavarantoimittajiin, mikä on vuosien mittaan johtanut läheisiin suhteisiin liikekumppaneidemme kanssa. Tämä on myös antanut työntekijöillemme mahdollisuuden ajatella innovatiivisesti ja kehittää jatkuvasti taitojaan – tuotevalikoimamme eduksi.

Mezina on viime vuosina ollut mukana useissa kansainvälisissä tapahtumissa, jotka kokoavat yhteen maailman parhaita terveystuote- ja ravintolisäalan yrityksiä. Tämä antaa meille joka vuosi ainutlaatuisen näkemyksen tulevista suuntauksista ja mahdollisuuksista terveystuotteiden maailmassa. Se antaa meille myös tietoa kasviperäisten ainesosien viimeisimmistä löydetyistä hyödyistä sekä tietoa uusista laatuluokista ja raaka-ainemuunnoksista ja kehitteillä olevista parannuksista. Otamme aina tämän huomioon uusien tuotteiden kehitysprosessissamme.

Kestävät pakkaukset
Ainesosat luonnosta
Tanskassa valmistetut tuotteet

VAHVA MARKKINOINTIOSAAMINEN ANTAA MAHDOLLISUUDEN PRIVATE LABEL -KONSEPTEIHIN

Mezinassa kerromme maailmalle terveystuotteistamme, ravintolisistämme ja kasviperäisistä tuotteistamme sekä siitä, miten tuotteemme ovat ratkaisu ihmisten yksilöllisiin tarpeisiin. Kaikille tuotteille on luotu vakuuttava tarina, joka tuo kuluttajille uskottavuutta, ja auttaa näin kuluttajaa tekemään ensimmäisen tuotevalinnan. 

Terveys- ja kauneuskysymykset ovat kuluttajillemme vakavia huolenaiheita, minkä vuoksi tehokas markkinointimme on ratkaisevan tärkeää liiketoimintamallimme kannalta. Meillä Mezinalla on oma ketterä markkinointiosastomme, joka pystyy huolehtimaan aina tuotekehityksestä, pakkausten kehittämisestä ja suunnittelusta aina sisällön luomiseen ja tietenkin sparraamaan kumppaneitamme matkan varrella yksityisen tuotemerkin konseptin kehittämisessä.

Me Mezinassa uskomme, että kasvun edistäminen ja brändien rakentaminen edellyttävät vahvaa sitoutumista 1) loppukuluttajiin, 2) vähittäisasiakkaisiin ja 3) terveydenhuollon ammattilaisiin. Teemme yhteistyötä kumppaneidemme kanssa jakaaksemme asiantuntemusta ja tarjotaksemme asiakkaillemme parhaan mahdollisen hyödyn ja tietenkin kouluttaaksemme myymälähenkilökuntaa kasvattaen heidän tietämystään tuotteistamme.

MEZINA Oy LAINSÄÄDÄNTÖ

Mezina Oy:n päätuoteryhmä on ravintolisät, ja ne kuuluvat elintarvikelainsäädännön piiriin. Lisäksi meillä on myös joitakin tuotteita, jotka kuuluvat kosmetiikkalainsäädännön alle. Ravintolisien laadunvalvonta perustuu yhteiseen hyvien tuotantotapojen (GMP) järjestelmään, jota on mukautettu siten, että se täyttää myös HACCP-järjestelmän (Hazard Analysis and Critical Control Points) vaatimukset. Tämä on elintarvikeviranomaisten GMP-järjestelmää vastaava järjestelmä. Kaikki Mezinan raaka-aineet ja valmiit tuotteet vastaanotetaan, varastoidaan ja lähetetään hyvän jakelukäytännön (GDP) mukaisesti.

Suurin osa säännöistä, joita meidän on noudatettava, on EU-lainsäädäntöä, jota sovelletaan suoraan koko EU:ssa ja kaikissa ETA-maissa. Tämä tarkoittaa, että samat säännöt ovat voimassa kaikkialla Pohjoismaissa, sillä vaikka Norja ei olekaan EU:n jäsen, se panee kaiken täytäntöön EU:n lainsäädännön mukaisesti. On kuitenkin mahdollista, että joissakin asioissa kaikilla mailla ei ole vielä yhteisiä sääntöjä, ja yksittäisillä mailla voi olla erilaisia näkemyksiä ja toimintaohjeita. Siksi Mezinan asiantuntijat kiinnittävät kussakin maassa erityistä huomiota näihin maakohtaisiin poikkeuksiin, kun he lanseeraavat ja markkinoivat tuotteita.

Ravintolisien markkinoinnissa on noudatettava elintarvikkeita yleisesti koskevia yleisiä sääntöjä sekä ravintolisiin sovellettavia erityissääntöjä. Ravintolisien on oltava turvallisia käyttää, ja siksi Mezina pitää ajan tasalla muun muassa EFSA:n (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) tekemiä turvallisuusarviointeja, joilla voi olla vaikutusta Mezinan tuotteiden koostumukseen ja markkinointiin.

Mezina Oy on  Suomen Luontaistuotealan Tukkukauppojen sekä Suomen Terveystuotekauppiaiden liiton jäsen, ja osallistuu myös liitojen koulutustilaisuuksiin. Näiden kautta on saatavilla ajankohtaista tietoa koskien ravintolisä- markkinaa ja lainsäädäntöä. Jäsenenä Mezina Oy:llä on myös asiantuntijaverkosto käytettävissään. Päämies Mezina A/S on  Tanskan teollisuuden keskusliiton Nutraceutical Industry -yhdistyksen jäsen, jossa vaihdetaan kokemuksia ja käydään sparrausta alan muiden suurten yritysten kanssa. 

Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.